ROČENKA 1996
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených
1987  1988  1989  1990  1991  1992  1993  1994  1995  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007 
Členská základna našeho klubu poprvé přesahuje hranici jedné stovky jednotlivců. Jednou z nových členek je i reprezentantka ČR M.Sedláčková ze SK KUK Praha, medailistka mistrovství Evropy v běžeckém lyžování.
  Významnou finanční podporu nám opět poskytla VZP ČR, dále i City Plan, ing. Hůlka, SKI Zlín - Asics a Městský výbor Společnosti nevidomých a slabozrakých Praha. Na vypracované grantové projekty pak kladně reagoval Magistrát hl.m. Prahy, jakož i Pražská tělovýchovná unie.
  Hned v úvodu roku si přiváží z mistrovství světa ve sjezdovém lyžování z Rakouska jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile Kateřina Teplá. Jedno čtvrté a jedno páté místo si zde vyjela i Sabina Rogie. Obě reprezentantky pak tyto výsledky potvrdily i v soutěžích Evropského poháru, kde K. Teplá obsadila v celkovém hodnocení druhé místo a S.Rogie příčku třetí. Stejné pozice zaujala obě děvčata i na sklonku roku v úvodním kole prvního ročníku Světového poháru.
  Na paralympijských hrách v Atlantě startoval atlet Petr Novák, který postoupil do finálového běhu na 100 m, kde byl však diskvalifikován a obsadil šesté místo. Na dvojnásobné trati dosáhl devátého nejlepšího času.
  Z Budapeštských mezinárodních žákovských závodů si dvě zlaté medaile přivezl plavec Zdeněk Rybák.
  A na mezinárodním poli se rovněž prosadila i družstva golbalistů a kuželkářů.
  Naši nejlepší sportovci se utkali s mezinárodní konkurencí i na dvou soutěžích, které náš klub uspořádal v Praze. Golbaloví žáci hráli v Dolních Počernicích a na atletický stadion ASK Slavia zavítali vícebojaři. Ani na jedné akci se však slávisté vítězství nedočkali.
  Nejvýznamější domácí soutěže byly bohužel poznamenány určitou ztrátou koncepčnosti Českého svazu zrakově postižených sportovců, takže se některé ani nekonaly.A dalších se zase naši sportovci zúčastnit prostě nemohli. Přesto se trojnásobnou mistryní ČR stává K.Teplá (sjezdové lyžování), dva dorostenecké tituly přidává Martin Procházka a jeden žákovský Lukáš Valér (oba běžecké lyžování).
  Dalších sedmnáct medailí si pak rozdělili S.Rogie, Lenka Mátlová, Daniel Huba (všichni sjezdové lyžování), Jindřiška Princová, Drahomíra Čadilová, Lenka Havlíková a Jitka Sojková (všechny běžecké lyžování).
  Dvěma tituly přeborníků Čech se mohou chlubit atleti Pavlína Hilbertová, Libor Novák, Tomáš Pek a D. Čadilová, po jednom získali Kateřina Hudečková, Vojtěch Kvíz, Jiří Zadražil a opět lyžař M.Procházka.
  Stříbrných a bronzových medailí pak bylo sedmadvacet. Nejvyšší počet bodů v soutěžích Pražské atletické ligy nasbírali P.Hilbertová, M.Procházka, L.Havlíková a V.Kvíz.
  Loni bronzové družstvo kuželkářů tentokrát do finálové skupiny mistrovství ČR nepostoupilo. O třetí příčku v prvoligové soutěži pak dlouho bojoval výrazně omlazený kolektiv golbalistů (s věkovým průměrem nižším šestnácti let), aby nakonec obsadil místo páté. 
Případné dotazy a připomínky
Zpět na úvod