ROČENKA 2001
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených
1987  1988  1989  1990  1991  1992  1993  1994  1995  1996  1997  1998  1999  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007 

Tři další zlata pro Kateřinu Teplou

Dění ve slávistickém odboru zrakově postižených ovlivnily v uplynulém roce kromě odstoupení předsedy i další události. Třeba ta skutečnost, že svoji vedoucí změnil plavecký oddíl. M. Šarinovou nahradila Z. Kvapilová nebo, že vedením reprezentačního družstva golbalistů byli pověřeni trenéři Slavie Karel Čermák a Tomáš Král. Ti povolali hned pětici "sešívaných" hráčů Zdeňka Rybáka, Mstislava a Petra Schweinera, Lukáše Valera a Jiřího Zadražila. Cyklistický oddíl začal využívat nové tandemy značky Author, které mu byly poskytnuty firmou Universal Agency.
Ve své podpoře světové sjezdařské jedničky Kateřiny Teplé i nadále pokračoval Transgas. Svoji přízeň zachoval golbalistům dámský klub Zonta klub, stejně jako městská část Dolní Počernice a hotel Svornost. Lyžařům přispěl opět ing. Hůlka a zimní přípravu Miroslavy Sedláčkové nově podpořil pan Daniel Weinhold. V rámci dotací a grantů přispěly jednotlivým oddílům i další instituce: Magistrát hlavního města Prahy, Pražská tělovýchovná unie, Český svaz zrakově postižených sportovců.
Další tři zlaté medaile, a jednu stříbrnou navíc, přidala do své sbírky Kateřina Teplá. Tentokrát je získala na Mistrovství světa sjezdového lyžování ve švýcarském Anzére. Naprázdno nevyšla ani stříbrmá a bronzová Sabina Rogie. Ve Světovém poháru končí Teplá na místě prvním, Rogie na místě pátém. Těsně pod stupínky vítězů dosáhla na světovém mistrovství v Anzére běžkyně na lyžích Miroslava Sedláčková. Ta si po 4. a 5. pořadí "spravila chuť" na mezinárodním mistrovství Slovenska bronzovou medailí.
Golbaloví dorostenci (Z. Rybák, P. Schweiner, L. Valer, 1. Zadražil) zvítězili v sedmém ročníku mezinárodního turnaje - memoriálu Pavla Baláka. Druhým místem z mezinárodního klání kuželkám - Slavia cupu - se prezentovala Marie Sadílková.
Domácího přemožitele pak nenalezli Jiří Sedláček, Josef Kotál, Marek Durila, Lucie Víšková (plavání ), Miroslava Sedláčková (běžecké lyžování) a dalšími medailemi přispěli i běžkaři Procházka, Valer a Durila. Ocenění z rukou starosty Prahy 4 převzali cyklisté V. Pokorná a L. Valer. Z vítězství na dolnopočernickém Author cupu se mohly radovat Pavlína.Hilbertová a Marie Valerová. Na stupně vítězů je pak doprovodily Markéta Slabá, Monika Kadlicová, Kamila Koncová, Michaela Málková, stejně jako Tomáš Slabý a všestranný Lukáš Valer. Za úspěšné lze považovat i umístění Sedláčkové (11. místo) a Seifertové (29. místo) při silničním běhu Běchovice-Praha.
Kuželkáři bohužel opět nepřekročili svůj stín kvalifikační boje ukončili dřív, než ve finálovém mistrovství republiky. Mistrovského titulu se nedočkali ani golbalisté. Družstvo A skončilo v lize druhé a družstvo B pak čtvrté.
Kromě již zmíněných golbalistů o sobě dali vědět i další slávistické naděje. Nejtalentovanější tváří je úspěšná atletka, cyklistka a plavkyně K. Koncová. Vyrovnat se jí snažil zejména plavec, lyžař a golbalista M. Durila. Oběma se dařilo i na "domácích" Sportovních hrách zrakově postižené mládeže, kterou letos pořádala pražská Škola J. Ježka na Strahově. Své si řekli také plavec Jiří Fenz, atletka a plavkyně V. Pokorná, atletky Lucie Ferková a Petra Stoyová, jakož i plavkyně M. Málková. Premiérový zápas odehrálo také i družstvo showdownistů. Bohužel se jim proti Litovli nedařilo zdaleka tak, jak si sami přáli.
Nejzaměstnanějším činovníkem byl pak ředitel Sportovních her mládeže, Author cupu a Memoriálu P. Baláka, Mgr. Tomáš Král. Úspěšným sjezdařkám "velel" Pavel Teplý, mladým golbalistům vypomáhaly zejména Eva Holubcová a Kateřina Tesařová, lyžařům Martin Kittler, cyklistům Ondřej Pelzl, showdownistům Š. Seifertová, kuželkářům Jiří Reichel a plavcům M. Šarinová.


Případné dotazy a připomínky
Zpět na úvod