ROČENKA 2006
SK SLAVIA PRAHA odbor zrakově postižených
1987  1988  1989  1990  1991  1992  1993  1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2007 

Rok 2006 v Odboru zrakově postižených

Velké úspěchy Hany Jetelové a golbalistů

atletika

Přestože mnozí slávisté splnili reprezentační limity, na žádnou mezinárodní akci nominováni nebyli. Tyto nesrovnalosti pomáhal řešit i televizní redaktor Jakub Bažant v rámci Paralympijského magazínu. Mistrovství ČR se v Opavě zúčastnili Tomáš Franěk a Lukáš Valer. Společně získali 10 medailí, tři zlaté přivezl vrhač T. Franěk, jednu přidal běžec Lukáš Valer.

golbal

Hráči Slavie opět vyhráli ligu a stali se tak mistry ČR pro rok 2006. Zvítězili hned ve všech čtyřech kolech, finálová utkání se pravidelně stávaly slávistickou exhibicí, hned dvakrát skončil zápas předčasně a to výsledkem 10:0. O titul se zasloužili hráči T. Franěk, Ondřej Lusk, Martin Procházka, Zdeněk Rybák, Petr Schweiner, Ladislav Škrabal a L. Valer. V létě se pak T. Franěk a L. Valer zúčastnili mezinárodního turnaje v Sofii, kde ČR obsadila 1. místo, v říjnu pak oba reprezentanti, spolu se Z. Rybákem, získali bronzové medaile na pražském mistrovství Evropy - skupiny B. Mladé družstvo Slavie skončilo v žákovské lize na místě pátém.

kuželky

Bronzovou medaili z luhačovického mistrovství Evropy získala i Hana Jetelová, kde navíc pomáhala ke 4. místu v soutěži ženských družstev. Tohoto mistrovství se zúčastnili rovněž Miroslava Sedláčková, Luboš Sychra a Václav Webr. V. Webr sice získal také bronz, avšak až o dva měsíce dříve na mistrovství ČR v Přerově. H. Jetelová pak dominovala ještě na Velikonočním turnaji v Opava a při Slavia Cupu v Praze, odkud si přivezla zlato. Z obou těchto soutěží si vítězný pohár přivezlo i „sešívané“ družstvo, jen v Karlových Varech to bylo místo druhé. A třetí místo zbylo na družstvo Slavie i v domácí Českomoravské kuželkářské lize.
Střídavě se dařilo Jiřímu Reichelovi, Luboši Sychrovi, Marii Sadílkové a J.Alešovi, který se rovněž s úspěchem zúčastnil premiérového přeboru ČR v bowlingu. Zde skončil druhý, podobně jako Štefan Čulík a V.Webr. Velkou a zdařilou premiéru si červnu rovněž odbyla Blanka Jetelová coby hlavní rozhodčí velkého mezinárodního turnaje Slavia Cup.

plavání

Řady našich plavců rozšířila zkušená reprezentantka Kateřina Hnátková, která k nám přestoupila z Baníku Ostrava. Medaile z německých mezinárodních závodů v Chemnitz a Berlíně si přivezli Martin Štěpánek, Martin Dráb a právě K. Hnátková, ve Vídni se také dařilo Janu Ziklovi. Domácí tituly z hostivařského bazénu lovili kromě již zmíněných plavců také H. Jetelová a T. Franěk. Celkem bylo zlatých medailí devět.

lyžování běžecké

Vzhledem k neschopnosti svazových orgánů obnovit činnost tohoto dříve nejoblíbenějšího sportu, na běžky vyrážejí pouze jednotlivci, a to vesměs v rámci své všeobecné přípravy. Prim hrají golbalisté (Procházka, Rybák, Valer, Franěk), ale lyžují i zástupci kuželkářů (Reichel), cyklistů (Jelínek) či atletů (Koncová).

lyžování sjezdové

Tento kdysi veleúspěšný oddíl si právě vybírá oddechový čas a to v podobě mateřských dovolených. K mamince a bývalé paralympijské medailistce Sabině Rogie se letos přidaly i Kateřina Šromová-Teplá i její trasérka Renáta Karamanová. Blahopřejeme.

tandemová cyklistika

Cyklisté se letos zúčastňovali jen výletů a domácích hromadných akcích. Tuto pohodu narušila jen krádež jednoho tandemu, který byl zapůjčen Speciální škole v Praze na Hradčanech. Žáci této školy, a zároveň tedy i mladí slávisté, vystoupali na stupně vítězů při časovce družstev v rámci Sportovních her mládeže.

showdown

Vzhledem k náročnosti tohoto aplikovaného stolního tenisu, a zejména díky nezájmu, byl tento oddíl na jaře zrušen.

nejlepší slávisté

Pověst, ale i titul nejlepšího z řady našich úspěšných sportovců, obhájil plavec, atlet a golbalista Tomáš Franěk. Naopak výrazným vzestupem na sebe upozornila kuželkářka Hana Jetelová. V žákovských kategoriích byli ohodnoceni Lukáš Hosnedl a Nikola Bílá. Mezi družstvy dominovali dospělí golbalisté,
nejvýraznějším organizačním počinem se stal již zmíněný výkon Blanky Jetelové v roli hlavní rozhodčí.

členové a sponzoři

Ke konci roku jsem napočítal 166 členů našeho odboru. V roce 2006 přibyli čtyři noví členové, dva přestoupili, jeden ukončil aktivní činnost a Alexanedr Kozlík, bohužel, zemřel.

Řady aktivních vedoucích či trenérů (Karel Čermák, Karel Kovařovic, Zuzana Kvapilová, Jiří Reichel) a rozhodčích (Ladislav Franěk, Blanka Jetelová, Josef Jetel, Tomáš Král, Kateřina Sychrová, Zuzana Šťástková, Kateřina Tesařová) a trenérů ) rozšířil Martin Procházka, nový vedoucí golbalového oddílu.

Poděkování patří také spřízněným společnostem AGROMA TRADE, APEX, BAXTER, BIOPHYS, Dr. Davidová, EXCON VILLAGE, HOTEL SVORNOST, KYTKA TREND, NOSEK, PK OSSENDORF, RAPS-CZ, RYOR, SAGITTA, SINGA, TOP HOP, ZENTIVA, ZONTA KLUB, katedře plavání FTVS UK a Městské části Prahy 10.

Karel Čermák


Případné dotazy a připomínky
Zpět na úvod